INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

manfred weber

európai unió

orbán viktor

Brüsszel, 2018. szeptember 5.Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője, a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU elnökhelyettese egy brüsszeli sajtóértekezleten 2018. szeptember 5-én. Weber bejelentette, hogy indul az EPP csúcsjelöltségéért. A csúcsjelöltet az EPP novemberi kongresszusán választják meg, és ha a párt győz a 2019-es európai parlamenti választásokon, ő lehet az Európai Bizottság következő elnöke. (MTI/EPA/EPA/Olivier Hoslet) *** Local Caption *** 53000073

Weber: elfogadhatatlan a jogállamisági vita összemosása a migrációval

Infostart / MTI

Elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakult vitákkal - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetője a pártcsalád strasbourgi sajtótájékoztatóján kedden, a magyar kormány óriásplakátjaira vonatkozó kérdésre válaszolva.

Weber hangsúlyozta, nem tisztességes dolog összekapcsolni a Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő által előterjesztett, majd elfogadott jelentést, amely a jogállamisággal kapcsolatos eljárásról szól, és a migrációs politikát, azoknak ugyanis "semmi közük egymáshoz".

Arra emlékeztetett, hogy a jogállamiság kérdésének vitája két téma köré csoportosult, a civil szervezeteket érintő magyarországi szabályozás és a Közép-európai Egyetemet érintő felsőoktatási törvény köré. Mint elmondta, számára és a pártcsalád többsége számára kívánatos a civil szervezetek működése, mert ez a modern társadalom részét képezi. A CEU esetében pedig a tudomány szabadságának kérdéséről van szó, ami szintén európai alapelv - szögezte le.

A frakcióvezető kiemelte, el lehet vetni a migránsok uniós tagországok közötti, kötelező kvóták szerinti elosztásának rendszerét, ahogyan több ország is megteszi ezt, azonban a jogállamisági vitának ehhez semmi köze sincsen - húzta alá.

"Tanácsosabb lenne, ha Orbán Viktor irányt változtatna, és kompromisszumra jutna mindkét kérdést illetően, amelyekről kötelezettségszegési eljárások vannak terítéken"

- fogalmazott Manfred Weber.

Reményét fejezte ki, hogy mindezeket a kérdéseket sikerül nyilvános viták útján tisztázni.

Nyitókép: MTI/EPA/EPA/Olivier Hoslet
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018