eur:
385.38
usd:
354.96
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Projektet indítottak a segélyszervezetek szexuális ragadozóinak leleplezésére

A brit kormány az Interpollal együttműködésben platformot hoz létre azoknak a szexuális ragadozóknak a leleplezésére, akik a segélyszervezetek nemzetközi misszióit kihasználva követik el bűncselekményeiket.

Az együttműködés fő célja megakadályozni, hogy a szexuális ragadozók segélyszervezetről segélyszervezetre vándoroljanak - fejtette ki nyilatkozatában a brit kormány nemzetközi fejlesztési minisztériuma (DFID), amely csütörtökön nemzetközi konferenciát tart a segélyezés területén tapasztalt szexuális erőszak elleni harc témájában.

Az Interpol (Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete) rendszereire támaszkodó programot azt követően indítják útnak, hogy a segélyezés világában a közelmúltban több, szexuális visszaélésekkel kapcsolatos botrány is kipattant, például az Oxfam elnevezésű, nagy-britanniai székhelyű globális segélycsoport és az ENSZ missziói körül.

Nagy-Britannia hozzájárulása egyebek közt arra irányul majd, hogy a szexuális visszaélések által érintett nem kormányzati szervezetek (NGO) igénybe tudják venni a területre szakosodott nyomozók segítségét. Emellett azt tervezik, hogy az ellenőrzési folyamatok javítása érdekében

újfajta útlevelet tesztelnek majd az NGO-k munkatársainak azonosítására.
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×