INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

fesztivál

lövöldözés

new jersey

Trenton, 2018. június 17. Rendőrségi szalag zárja el egy éjszakai művészeti fesztivál helyszínét a New Jersey szövetségi állam Trenton városában 2018. június 17-én, miután pirkadat előtt lövöldözés történt a rendezvényen. A két elkövető közül az egyikkel, egy 33 éves férfivel a helyszínen végeztek, a másik gyanúsítottat őrizetbe vették. A támadásban egy ember meghalt, húszan megsebesültek, közülük tizenhatan lőtt sebeket kaptak, négyen válságos állapotban vannak. (MTI/AP/Mike Catalini)

Lövöldözés egy New Jersey-i fesztiválon

Infostart / MTI

Egy ember meghalt, huszonketten pedig megsebesültek, amikor lövöldözés, majd lökdösődés volt egy éjszakai fesztiválon az egyesült államokbeli New Jersey szövetségi államban fekvő Trentonban - közölte egy helyi ügyész.

A hatóságok szerint

szomszédok közötti vita áll az incidens hátterében,

részleteket egyelőre nem közöltek.

A sebesültek között tizenheten lőtt sebeket kaptak - mondta Angelo Onofri, Mercer megye ügyésze helyi idő szerint vasárnap reggel. Négyen - közöttük egy 13 éves fiú - továbbra is válságos állapotban vannak.

Az ügyész elmondta, hogy a két gyanúsított hajnali 2 óra 45 perc tájban kezdett lövöldözni a huszonnégy órán át tartó Art All Night fesztiválon, amelynek keretében helyi művészetet, zenét, ételeket és filmeket mutatnak be. Az egyik gyanúsítottat, egy 33 éves férfit, megölték. A másik gyanúsított őrizetben van.

A hatóságok szerint ezren tartózkodtak a fesztivál területén, amikor a lövöldözés elkezdődött.

Gennie Darisme szemtanú elmondta, hogy éppen távozni készült, amikor meghallotta a lövéseket. A földön egy vérző embert látott bilincsben.

Angelo Nicolo trentoni lakos philadelphiai a philadelphiai 6ABC-TV-nek elmondta, hogy ő és a fivére ott voltak a fesztiválon, amikor lövéseket hallottak. Az emberek elkezdtek lefelé szaladni az utcán. "Két rendőrt láttam, akik egy lábán meglőtt fickót kísértek. Bekötözték és elmentek vele" - mondta Nicolo.

Helyi tévéállomások felvételein számos rendőrautót lehetett látni. A fesztiválról visszatérő trentoniak elmondták, hogy a fesztivál helyszíne tele volt üvegcserepekkel és más törmelékkel. A fesztivál szombat délután kezdődött és a tervek szerint vasárnap délutánig tartott volna, de a lövöldözés után töröltek minden programot. A szervezők mély megdöbbenésüket és szomorúságukat fejezték ki a történtek miatt.

Az Art All Night (Művészet Egész Éjjel) nevű fesztivált 12 éve rendezik meg minden évben a New Yorktól mintegy száz kilométerre fekvő, 85 ezres lélekszámú Trentonban. Az esemény egyik önkéntese, Theresa Brown közölte, hogy soha korábban nem látott, illetve hallott hasonló erőszakról a rendezvényen.

Nyitókép: Mike Catalini
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018