eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
„Nincs teljes védelem a terrorizmus ellen”

„Nincs teljes védelem a terrorizmus ellen”

A cél a félelem - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában a manchesteri merényletről. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint nincs teljes védelem a terrorizmus ellen.

A terrorizmus ellen teljes védelem nincs. A védekezés egyre hatékonyabb, de nagyon különbözik, hogy melyik földrészről, országról vagy városról beszélünk – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint

nem lehetséges gyökerestől kiirtani a terrorizmust.

Hiába mondta Donald Trump amerikai elnök, hogy ez a célja, ez még messze van – tette hozzá.

„A merényletek elkövetői az okozott kár mellett az azt övező félelemmel létrehoznak egy olyan környezetet, amelyben az emberek megijednek attól a szótól, hogy terrorizmus. A terrorszervezetek alapvető célja, hogy elrettentsék a világot, félelmet okozzanak, pusztítást, káoszt hozzanak létre. Minden nagyobb eseménynél ezt tapasztaljuk” - fejtette ki.

Kis-Benedek József szerint a hétfő esti, manchesteri merénylet miatt is félelemérzet alakul ki, ami egész Nagy-Britanniára és Európára is átgyűrűzik. Vagyis a terroristák a céljukat elérték – vélekedett.

A Manchester Arenában történt pokolgépes támadásban 22-en életüket vesztették, 59-en megsérültek. A halálos áldozatok és a sérültek között is sok a gyermek és a tizenéves fiatal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×