INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

terror

2020.02.04. 20:12

Jogállami aggályok fékezik az új brit terrorellenes szabályozást

A brit kormány eltörölné a terror miatt elítéltek korai szabadon engedését - de a lépés jogellenes lehet. A kérdés azért vált ismét égetővé, mert valamivel több, mint két hónap után egy második, korán szabadult elítélt támadt késsel járókelőkre Londonban.
2019.12.07. 11:50

Szakértő: átmeneti állapotot mutathat a nyugat-európai terrorizmus csendje

A drónok és a 3D-s nyomtatók lehetnek a terroristák új fegyverei - véli Tálas Péter. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója a témában rendezett nemzetközi konferencia szünetében nyilatkozott az InfoRádiónak. A szakértő szerint bár az Iszlám Államban elvesztette területeit és vezetését, továbbra is veszélyes.
2019.10.17. 20:34

Washington segített megakadályozni az oroszországi terrort

Terrorcselekmények megakadályozását segítette elő nemrégiben Oroszország területén értesülések átadásával az Egyesült Államok - jelentette ki Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója csütörtökön Szocsiban egy nemzetközi titkosszolgálati és rendvédelmi vezetői tanácskozáson.
2019.09.22. 19:05

Az elszabadult világ a pszichopata vagy szadista hajlamokat is előhozza

Az első világháború után a hétköznapok részévé vált az erőszak. A frontról hazatérő katonák közül sokan nem tudtak beilleszkedni a társadalomba – mondta az InfoRádiónak Katona Csaba, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa a Kaposváron rendezett A terror évei: 1919/1920. Vörösök és fehérek című konferencián.
2019.05.22. 09:06

Terrortámadásra készültek Oroszországban

Két, merényletre készülő terroristát "likvidáltak" az orosz hatóságok a Vlagyimir megyei Kolcsuginban - jelentette be az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK).
2019.02.25. 21:10

Trócsányi László: a kommunizmust az áldozatok szenvedéséből építették

A kommunizmus bűneit hangsúlyozták a megemlékezők hétfőn, a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Országszerte megemlékezéseket tartottak, a budapesti Terror Háza Múzeumnál egész nap rendhagyó történelemórákkal, gyertyagyújtással emlékeztek. Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatója arról beszélt, hogy a kommunista diktatúra a döntés szabadságától fosztotta meg az embereket. Ellenzéki pártok is kifejtették álláspontjukat.
2018.12.12. 06:08

Szökésben van a strasbourgi lövöldöző

Három halott és 12 sebesült a kedd esti támadás mérlege, hatan kritikus állapotban vannak. A támadó indítékai egyelőre ismeretlenek, terrorcselekményként kezelik az ügyet.
2018.12.10. 18:12

Václav Klaus kapta a Petőfi-díjat

Václav Klaus volt cseh kormány- és államfő kapta idén a Petőfi-díjat, a kitüntetést hétfőn adták át a Terror Háza Múzeumban.
2018.10.22. 10:02

1956-ra emlékeznek itthon és a határokon túl

A központi programok hétfő délután a hagyományos műegyetemi megemlékezésekkel, fáklyás felvonulással kezdődnek. Kedden a Parlament előtt felvonják a nemzet lobogóját, Orbán Viktor kormányfő a Terror Háza Múzeum előtt mond ünnepi beszédet. Este a Szabadságkoncert zárja az ünnepet.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018