eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több mint tíz lövés dördült el az amerikai bevásárlóközpontban

Több mint tíz lövést adott le az a fegyveres, aki négy nőt lőtt agyon az Egyesült Államokban, a Washington állambeli Burlingtonban péntek este, egy bevásárlóközpontban. Az eset férfi sebesültje a kórházban belehalt sérüléseibe.

A lövöldözés az állam székhelyétől, Seattle-től 97 kilométerre északra történt.

Mark Francis őrmester, rendőrségi szóvivő a feltételezett támadóról elmondta, hogy "spanyolos" kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka a támadásra, amelyet a bevásárlóközpont egyik áruházának kozmetikai részlegén követett el vadászpuskával.

A térfigyelő kamera rögzítette a történteket, ennek egy részletét a rendőrség nyilvánosságra hozta, ezen egy férfi látható puskával a kezében.

Egy szemtanú, Cari Caswell elmondta, hogy éppen a próbafülkében volt. Négy léggömb pukkanásra emlékeztető hangot hallott, majd még nyolc hasonlót. Hirtelen csend támadt, jobbnak látta, hogy meglapuljon a fülkében. Ez után egy nő segítségért kiáltott. Később egy férfi és egy nő jött oda hozzá, majd mindannyian kimenekültek az áruházból.

Egy másik szemtanú, a helyszínhez közeli olasz étterem üzemeltetője, amikor értesült a lövöldözésről gyorsan bezárta a vendéglátóhely bejárati ajtaját. Hallotta, ahogy az emberek sikoltoznak. Látta azt is, ahogy a helyszínre megérkeztek a fegyveres rendőrök.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonukban, amennyiben gyanús dolgokat észlelnek, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×