eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Németországban felszámoltak egy embercsempész hálózatot

Nagyszabású razziával felszámoltak egy nemzetközi embercsempész hálózatot szerdán Németországban.

Az akcióban a szövetségi rendőrség 571 munkatársa vett részt a tartományi rendőrségek támogatásával, két ügyész vezetésével. Három tartomány - Alsó-Szászország, Baden-Württemberg, Észak-Rajna-Vesztfália - összesen 24 városában és településén tartottak házkutatásokat, illetve vettek őrizetbe embereket iparszerűen végzett embercsempészet és okmányhamisítás gyanújával.

A gyanúsítottak főleg szíriai és libanoni állampolgárok beutazását szervezték. Hamis úti okmányokkal, németországi tartózkodásra feljogosító, hamisított papírokkal látták el ügyfeleiket, és többnyire légi úton utaztatták be őket. Cserébe fejenként akár 10 ezer eurót is elkértek a hildesheimi ügyészség és a szövetségi rendőrség hannoveri igazgatóságának közös közleménye szerint.

A hatóságok 17 ember ellen indítottak eljárást. A hálózat vezetője egy 24 éves, esseni illetőségű férfi, sajtóhírek szerint egy Essenben megtelepedett libanoni klán tagja. A razziában a rendőrség különleges bevetési egységének több különítménye is részt vett, mert több gyanúsítottat különösen veszélyes személyként tartanak számon. A házkutatásokon lefoglaltak egyebek mellett kardokat, bozótvágó késeket és kézilőfegyverhez való lőszert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×