INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Tovább folyik a menekültek szállítása az osztrák-szlovén határról

InfoRádió / MTI
Tovább folyik a menekültek szállítása az osztrák-szlovén határról a német határhoz, a német-osztrák határszakaszon este számítanak nagy rohamra.

Pénteken este a spielfeldi határátkelőnél ötszázan vártak a továbbutazásra, kilencszázan pedig a közelben lévő Bad Radkersburgnál várakoztak. A nap folyamán ezrek érkeztek Ausztria déli határrészére.

A spielfeldi és a bad radkersburgi határátkelőnél pénteken egészen nap százak gondoskodtak a menekültek továbbutaztatásáról és ellátásáról. Az este folyamán ismét tíz busz érkezett a szlovéniai Sentiljbe, a menekültek most arra várnak, hogy beléphessenek Ausztriába.

A szlovén rendőrség tájékoztatása szerint pénteken reggel 7 és 14 óra között 3000 embert irányítottak Ausztria felé. Kora délután a határ szlovén oldalán még további csaknem háromezer ember tartózkodott. Az osztrák médiumok beszámolói szerint a spielfeldi határátkelőnél több mint száz taxi várta a migránsokat.

A passaui határátkelőnél pénteken nyugodt volt a helyzet, délutánig a 4500 bejelentett migráns helyett csupán 700 érkezett meg. A németországi illetékesek azzal számolnak, hogy az esti órákban várható nagyobb számú menekültcsoportok érkezése.

A salzburgi pályaudvarnál lévő 800 ember befogadására alkalmas garázs már csak néhány napig áll a menekültek rendelkezésére, mivel biztonsági okokból nem tudták téliesíteni. A város már meglévő egyéb szálláshelyeit igyekszik bővíteni.

A címlapról ajánljuk