eur:
392.66
usd:
367.6
bux:
66277.92
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Lelőttek egy palesztin merénylőt Jeruzsálemben

Az izraeli biztonsági erők lelőttek egy palesztin merénylőt hétfő reggel Jeruzsálem óvárosánál; a támadó meg akart késelni egy határőrt - közölte az izraeli katonai rádió.

A tizennyolc éves palesztin merénylő az óváros oroszlános kapuja mellett, a muzulmán temető felől közelítette meg a határőrt. Zsebre tett kézzel közeledett hozzá, ezért a helyszínen lévő rendőrök gyanúsnak vélték, és felszólították, hogy vegye ki a kezét a zsebéből. Ekkor a fiatal férfi megpróbálta leszúrni a kapunál őrködő határőrt, de kése beakadt a védőmellénybe. A határőrnek nem esett baja, egy rendőr pedig lelőtte a támadót. A palesztin férfit később azonosították.

A hetek óta tartó erőszakhullámban eddig legalább huszonöt palesztin halt meg, köztük kilenc merénylő, akiket támadásuk közben lőttek le a biztonsági erők fegyveresei. Az erőszakos cselekményekben öt izraelit öltek meg.

A palesztinok Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában kövekkel és gyújtópalackokkal dobálják az izraeli fegyvereseket, illetve jobbára egyedül hajtanak végre késeléses támadásokat izraeliek ellen.

Az izraeli kormány a palesztin vezetők uszítását tekinti a lázongások kiváltó okának, és az utóbbi napokban megkezdték az Izraelben működő Iszlám Mozgalom iszlamista szervezet törvényen kívül helyezésének előkészítését. A palesztinok szerint az erőszakhullám hátterében az áll, hogy Izrael a korábbiaknál szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos zsidó és muszlim szent helyek is találhatók.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a kriptoeszközökkel, előadóinkkal arra keressük majd a választ, hogy az elmúlt hónapok ralija után mibe érdemes még befektetni, melyik coinban van a legnagyobb fantázia. Az eseményen előadást tart egy olyan trader, aki már hat éve kizárólag kriptoeszközök kereskedéséből él.  Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×