eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Washingtoni vélemény a magyarországi migrációs helyzetről

Azoknak az embereknek, akik jogos indokkal menekülnek valami elől, menedéket kell nyújtani, amennyiben erre szükségük van - mondta Anne Richard amerikai külügyi államtitkár-helyettes egy keddi telefonos sajtókonferencián, a magyarországi migrációs helyzetről szóló kérdésre.

Védelmet és segítséget kell nyújtani azoknak, akik az erőszak elől menekülnek, menedéket keresnek vagy más tekintetben nagyon sérülékeny emberek, mint például az embercsempészek áldozatai és a szülők nélküli gyerekek - hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium népesség-, menekült- és migrációügyi államtitkár-helyettese Washingtonból.

A tisztviselőt a Vatikáni Rádió tudósítója kérdezte arról, hogy mi a véleménye a 175 kilométeres magyar-szerb határszakaszon építendő kerítésről és a magyar migrációs helyzetről. Anne Richard azt mondta, az Egyesült Államok azt szorgalmazza, hogy Magyarország és Szerbia folytassa az együttműködést a határőrizet kérdésében, valamint a megnövekedett számú migránsok kezelésében.

"Sürgetjük, hogy bármilyen új lépés legyen összhangban a nemzetközi kötelezettségekkel" - emelte ki az államtitkár-helyettes a sajtótájékoztatón, amelynek szövegét a budapesti amerikai nagykövetség juttatta el az MTI-nek.

Anne Richard azt mondta, hogy ezeknek a lépéseknek tiszteletben kell tartaniuk az emberi jogokat, védelmet és segítséget kell biztosítaniuk a menekülteknek. Minden migráns - függetlenül bevándorlási státusától - humánus és tisztességes elbánást érdemel, és hozzáférést a menedékjogi eljáráshoz - jegyezte meg az amerikai külügyminisztérium képviselője.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×