eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kerry: Washington nem fog "szemet hunyni" a Kelet-Ukrajnában lévő orosz tankok felett

Miközben Washington a kelet-ukrajnai konfliktus diplomáciai megoldására törekszik, nem fog szemet hunyni az orosz-ukrán határt átlépő orosz tankok és harcosok felett - közölte John Kerry amerikai külügyminiszter, és hozzátette, Ukrajna számára jelenleg az orosz agresszió jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Az ukrán államfővel, Petro Porosenkóval Kijevben folytatott csütörtöki tárgyalásait követően tartott sajtóértekezleten Kerry felszólította Moszkvát, hogy tartsa be a kelet-ukrajnai tűzszüneti egyezményt.

A külügyi tárca vezetője azt mondta, Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök csütörtök délutáni kijevi látogatása rámutat arra, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei Ukrajnával közös, egységes álláspontot képviselnek, s arra szólítják fel a Kremlt, haladéktalanul tegyen lépéseket a konfliktus rendezésére.

Kerry reméli, hogy a következő napokban utat találhatnak a kelet-ukrajnai helyzet megoldására.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×