eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

A lampedusai katasztrófa nyomán akciótervet javasol az Európai Bizottság

A migrációs áramlás és a menedékkérelmek kezelésének javítását célzó javaslatcsomaggal állt elő szerdán az Európai Bizottság. A csomagnak része a Földközi-tengeren - akár életük kockáztatásával is - Európába induló emberek életének megóvása is.

Brüsszel európai őrjáratozó hálózatot hozna létre Ciprustól Spanyolországig, új eszközöket javasol, hogy segítséget lehessen nyújtani azoknak a tagállamoknak, ahol kihívást jelent a migrációs nyomás a helyi hatóságok számára, és erősítené az együttműködést az embercsempészet és a szervezett bűnözés ellen.

A csomagot annak nyomán dolgozták ki, hogy október 3-án az olasz Lampedusa szigeténél kigyulladt és elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó, csaknem négyszázan vesztették életüket.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×