eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lavrov: nincs alternatívája a válság békés rendezésének

Nincs alternatívája a válság békés rendezésének Szíriában, különösen nem katonai intervenció útján - jelentette ki hétfőn Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a szíriai kollégájával, Valíd Moallemmel folytatott tárgyalásokon.

"Álláspontunk jól ismert, nem változtatjuk percenként" - mondta Lavrov. "A szíriai válság békés rendezésének nincs alternatívája, ez különösen nem lehet külső intervenció útján végrehajtott katonai megoldás" - hangsúlyozta Lavrov.

Moszkva "továbbra is egy Szíria-konferencia összehívásának kezdeményezését fogja támogatni" - folytatta. "Arra fogunk törekedni, hogy megszerezzük az ellenzék egyetértését ezzel a kezdeményezéssel, s hogy az ellenzék hajtsa végre a 2012. június 30-i genfi nyilatkozatban foglaltakat" - mondta Lavrov, aki reményének adott hangot, hogy a szíriai külügyminiszter megerősíti kormánya részvételét a tervezett konferencián

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×