eur:
389.34
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Obama szükségállapotot hirdetett Louisiana államban

Barack Obama amerikai elnök szükségállapotot rendelt el helyi idő szerint hétfőn Louisiana államban az Isaac trópusi vihar jelentette fenyegetés miatt.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a louisianai helyi hatóságok igénybe vegyék a szövetségi állam pénzügyi segítségét a természeti csapás elleni védekezésben.

Barack Obama telefonon konzultált a katasztrófavédelmi előkészületekről az Isaac által fenyegetett három állam, Louisiana, Alabama és Mississippi kormányzójával, valamint New Orleans polgármesterével - közölte a Fehér Ház.

Az Isaac, amely a jelek szerint hurrikánná erősödhet, várhatóan szerdán, vagyis pontosan hét évvel a Katrina hurrikán után érheti el az amerikai szárazföldet.

A Katrina 2005. augusztus 29-én söpört végig New Orleans városán, több mint 1800 ember halálát és több milliárd dollár kárt okozva.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×