eur:
389.69
usd:
363.49
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vizsgálat az osztrák FPÖ ellen gyűlöletkeltés gyanújával

Az innsbrucki ügyészség vizsgálatot indított a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) ellen gyűlöletkeltés gyanújával, mert az április 15-ére kiírt önkormányzati választások kampányában bevándorló-ellenes plakátot használ.

Az országosan Heinz-Christian Strache vezette FPÖ inkriminált plakátján ez a németül rímelő szöveg szerepel: A hazaszeretet a marokkói tolvajok előtt (Heimat-Liebe statt Marokkaner-Diebe).

Az ügyészség állampolgári feljelentés alapján indította meg a vizsgálatot - közölte az intézmény szóvivője.

Az FPÖ plakátja miatt bekérették a marokkói külügyminisztériumba Ausztria rabati nagykövetét, és közölték vele, hogy "az arab királyságot felháborítja ez az idegengyűlölő cselekedet, és elítéli azt".

Marokkó bécsi nagykövete saját közleményében becsületsértőnek, diszkriminatívnak, a marokkóiakkal szemben megalázónak és megbélyegzőnek nevezte a párt plakátját. "Az FPÖ-nek e gyakorlatával az egyetlen célja, hogy az alapvető emberi jogok kárára szerezzen szavazatokat" - írta a nagykövet.

Ha az FPÖ csak egyetlen képviselői helyet is megszerez a 40-ből az innsbrucki önkormányzatban, akkor a párt országos támogatottságban majdnem eléri azt az arányt, amely a kormánykoalíció fő erejét adó szociáldemokratáknak (SPÖ) van, és a harmadik helyre utasítja a kisebbik koalíciós partnert, a kereszténydemokrata néppártot (ÖVP).

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×