eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Étrend-kiegészítőkön élnek az indiai fiatalok

Egy friss felmérés szerint a városokban élő, 14-30 év közötti indiai fiatalok közül tízből nyolcan fogyasztanak különböző étrend-kiegészítőket. Többségük előnyben részesíti a teljesítmény-fokozókat, illetve testformáló szereket.

Az indiai Kereskedelmi és Iparkamara (ASSOCHAM) megbízásából készült az a riasztó adatokat közlő indiai felmérés, amely szerint a városokban élő fiatalok igen jelentős része (78 százalék) fogyaszt olyan étrend-kiegészítőket, amelyek tartós egészségügyi hatása nem feltétlenül pozitív. A vizsgálat során 2500, 14 és 30 év közötti fiatalt kérdeztek meg olyan nagyvárosokban, mint Delhi, Mumbai vagy Kalkutta - derül ki az ELTE hírleveléből.

A felmérés szerint a válaszadók 55 százaléka fogyaszt zsírégető, magas energia tartalmú, illetve koffein tablettákat, 86 százalékuk iszik sportitalokat, 75 százalék szed folyamatosan vitaminokat és ásványi anyagokat, míg tízből több mint hatan fogyasztanak energia italokat. Gyógynövény alapú étrend-kiegészítőket minden negyedik, protein tartalmú tejitalokat 15 százalék használ.

Különösen magas azok aránya, akik fizikai teljesítményük vagy megjelenésül javítása érdekében élnek a kétes hatású szerekkel. A válaszadók 47 százaléka izomtömeg növelési céllal proteineket és aminosavakat szed, míg 76 százalék saját bevallása szerint szteroid tartalmú készítményeket fogyaszt. A sportoló iskolások és egyetemisták körében 85 százalék használ edzője ajánlására szteroidokhoz hasonló hatású készítményeket.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×