eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Jobban van a líbiai katasztrófa egyetlen túlélője

Kielégítő az állapota a szerdai, líbiai repülőgép-szerencsétlenség egyetlen túlélőjének. A tízéves, holland kisfiút tegnap éjszaka műtötték meg Tripoli egyik kórházában - adta hírül a Daily Mail.

A dél-afrikai Johannesburgból Líbiába tartó repülőgép katasztrófáját csodával határos módon túlélő Ruben van Ashoutnak több helyen eltört a lába, végtagjait még nem tudja mozgatni. Orvosai szerint a gép becsapódásakor valószínűleg a koponyáját is erős ütés érte, ám létfontosságú szervei nem sérültek.

A kórház egyik alkalmazottja a The Daily Mailnek úgy nyilatkozott, igazi csoda, hogy a kisfiú túlélte a szerencsétlenséget. "Amikor behozták a kórházba, még nem lehetett tudni, hogy milyen állapotban van" - mondta. Hozzátette, szerda éjszaka négy órán keresztül műtötte egy orvoscsapat a gyereket, akinek végül sikerült stabilizálni az állapotát.

A műtét után a líbiai televízió felvételeket is készíthetett a tízéves kisfiúról, akinek szülei nem élték túl az al-Afrikíja líbiai légitársaság Tripoliba tartó gépének katasztrófáját. Összesen százhárman vesztették életüket, a hatvanegy holland és tizenhárom líbiai állampolgáron kívül német, zimbabwei, francia, Fülöp-szigeteki és brit áldozata is volt a repülőgép-szerencsétlenségnek.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×