eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Közel 700 támadás érte a berlini közlekedési vállalatok munkatársait tavaly

Naponta átlagosan majdnem kétszer támadtak meg a berlini közlekedési társaságok és a biztonsági szolgálatok állományába tartozó dolgozókat tavaly.

A busz-, villamos- és metróhálózatot üzemeltető berlini közlekedési vállalat (BVG) friss kimutatása szerint 2008-ban 135 alkalmazottat olyan súlyos támadás ért, hogy több mint három munkanapot kénytelenek voltak kihagyni. 191 esetben három napnál rövidebb ideig volt munkaképtelen az áldozat, 347 megtámadt dolgozó pedig nem szenvedett munkaképtelenséggel járó sérülést.

A városi vasutat (S-Bahn) üzemeltető cég 21 támadásról számolt be. Azért történt viszonylag kevés eset, mert az S-Bahn-szerelvények vezetői sokkal inkább védettek a vezetőfülkében, mint például a BVG buszvezetői, írta vasárnapi számában a berlini Der Tagesspiegel.

Az adatokat a cégek egy városi politikus kérésére adták közre. A kimutatás alapján a közlekedési társaságok tavaly 13,6 millió eurót (3,6 milliárd forint) fordítottak a vandálok okozta károk helyreállítására. Összesen 2990 esetben tettek feljelentést rongálás miatt.

A rendőrség 690 személy ellen indított eljárást, 101 esetben jogerős ítélet született. 93 személyt kártérítésre ítéltek. Õk összesen közel 25 ezer eurót fizettek, ami ugyan nagyjából kétszer annyi, mint az egy évvel korábban kiszabott büntetések összértéke, de a károk elhárítása költött összeg 0,3 százalékát sem éri el.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×