eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Begyűjtötték a három éve menekülő maffiavezért

Malagában bukott le Raffaele Amato, a 2006 óta gyilkosságért és más bűncselekményekért körözött nápolyi maffiavezér - jelentette be vasárnap az olasz kikötőváros rendőrsége.

Raffaele Amato a nápolyi maffián, a camorrán belül a Scampia klán szakadár csoportjának volt a vezetője, embereivel a kikötőváros északi kerületeinek és körzetének kábítószer-kereskedelmét ellenőrizte, miután öt évvel ezelőtt sikeresen szakított - véres belharcok eredményeként - a korábban itt uralkodó Ciro Di Lauro klánnal.

A 44 éves Amato először öt évvel ezelőtt menekült el Spanyolországba, azt követően, hogy az olasz rendőrség 2004 karácsonya előtt nagyszabású razziája során 67 bűnözőt gyűjtött be.

A maffiavezér később visszatért Olaszországba, ahol 2005-ben letartóztatták, ugyancsak bűnszövetkezetben elkövetett gyilkosság és kábítószer-kereskedelem vádjával. Ugyanakkor a bíróság később kénytelen volt szabadlábra helyezni, mivel előzetes letartóztatásának törvényes ideje lejárt. Ezt követően az olasz rendőrök már nyomát vesztették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×