eur:
393.71
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kihallgatáson a Milosevics házában lakó maffiafőnök

A Pukanic-gyilkossággal összefüggésben Belgrádban őrizetbe vették a szerbiai és a balkáni alvilág egyik ismert vezetőjét, Sreten Jocicot. A belgrádi média keddi beszámolói szerint az alvilági nevén, Joca Amszterdamként is ismert férfit hétfőn késő este kísérték be a rendőrségre, kihallgatásra.

Ivica Dacic szerb belügyminiszter közölte, hogy a maffiaperekben eljáró belgrádi ügyészség utasítására Jocicot őrizetbe vették a zágrábi Nacional című lap tulajdonosa, Ivo Pukanic ellen elkövetett merénylettel összefüggésben.

Ivo Pukanicot, illetve Niko Franjicot, a lapot kiadó cég marketingigazgatóját tavaly október 23-án gyilkolták meg Zágráb belvárosában. Egy motorkerékpárra szerelt pokolgép robbant fel gépkocsijuk mellett, és kioltotta mindkettejük életét. A belgrádi és a zágrábi sajtó nyomozati forrásokra hivatkozva az elmúlt hónapokban többször kapcsolatba hozta Sreten Jocicot a merénylettel.

A szerbiai sajtóban "ellentmondásos üzletemberként", a nyugati sajtóban pedig maffiafőnökként, a Balkán egyik legfőbb drogbárójaként számon tartott Jocic Szerbia egykoron teljhatalmú urának, Slobodan Milosevicnek a házában lakott azóta, hogy a holland hatóságok kiadták Belgrádnak. Ez három évvel ezelőtt történt. Kábítószer-kereskedés, rendőrgyilkosságok és rablógyilkosságok, illetve más bűntények miatt nyolc európai országban keresték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×