eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Obama eddig népszerűbb, mint Clinton és Bush voltak

Az Egyesült Államok nehéz időket él át, de fel fog épülni a gazdasági válságból, és erősebb lesz, mint valaha - mondta az amerikai elnök este a washingtoni kongresszus két házának összevont ülésén.

Az öt hete hivatalba lépett Obama Barack első országos helyzetértékelő beszédében biztosította az amerikaiakat: a gazdasági nehézségek nem gátolják meg abban, hogy elérje hosszú távú céljait, közöttük az egészségügyi és az oktatási reform végrehajtását, alternatív energiaforrások fejlesztését.

Az elnök 50 perces beszédében azt mondta: kormánya gyors és határozott lépéseket tesz a válság megoldására, kiemelte a jegybank szerepét betöltő Fed lépéseit a fogyasztói hiteláramlás felélesztésére. Beszélt a gazdasági ösztönző csomagról, a bankok és a jelzálogválság folytán bajba került háztulajdonosok megmentésérol, valamint az 1,3 billió dolláros államháztartási hiány lefaragásáról.

Barack Obama eddigi elnöki muködését a The New York Times és a CBS News felmérése szerint az amerikaiak 63 százaléka helyesli, ez 10 ponttal magasabb, mint amennyit George Bush vagy Bill Clinton kapott elnöksége elején.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×