eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Részeg volt a nemzetközi sajtótájékoztatón a pénzügyminiszter? - videó

Nem lehetett érteni, amit mondott, lehanyatlott a feje és becsukódott a szeme a japán pénzügyminiszternek a G7 római konferenciájának sajtótájékoztatóján. Állítása szerint nem ivott, csak túl sok gyógyszert szedett be. Mások nem így látják.

Tagadta Nakagava Soicsi japán pénzügyminiszter, hogy részeg lett volna a G7 római konferenciájának sajtótájékoztatóján. Állítása szerint csupán nagy adag nátha elleni gyógyszert vett be, és csupán egy korty alkoholt hörpintett fel az esemény előtt.

Az 55 éves politikus sorsa szövetségese, Taro Aszo miniszterelnök kezében van. Aszo népszerűsége zuhanóban, a gazdaság recesszióban, októberben pedig választásokat tartanak. Nakagava távozása tehát nagy gondot jelentene a kormányfőnek, mivel nehezebben tudná kézben tartani a dolgokat a barátja nélkül.

Nakagava beszéde a sajtótáékoztatón nehézkesnek, kásásnak tűnt. Egyszer csak lehanyatlott a feje és lecsukódtak a szemei, és figyelni sem nagyon tudott: egy kérdésről, ami a Bank of Japan igazgatójának szólt, azt hitte, neki tették fel.

Szerinte mindennek a túl sok gyógyszer volt az oka. "Ezek a tények, de bocsánatot kérek a viselkedésemért!" - mondta a miniszter. Szerinte szereplése nem befolyásolja Japán helyzetét a G7-en belül. A Demokratikus Párt azonban másképp látja. Szerintük az üzenetet vette az egész világ, Nakagava a nemzeti érdek útjában áll.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×