eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Szívrohammal ért véget a katonai büntetés

Meghalt egy 22 éves brit katona, mivel felettesei extrém büntetésnek vetették alá. Teljes menetfelszerelésben masíroztatták, gyakorlatokat csináltattak vele, ami miatt hőgutát, majd szívrohamot kapott.

Gutaütést és ennek következtében szívrohamot kapott egy 22 éves brit katona, Gavin Williams még 2006 nyarán, miután végigcsináltatták vele a "beastingnek" nevezett, extrém gyakorlatokból álló büntetéssorozatot. Mielőtt meghalt volna a kórházban, egy felettese azzal dicsekedett, hogy "ez volt az eddigi legjobb beasting", amit életében látott.

A Winchesteri Királyi Bíróság ügyésze, Mark Dennis szerint a beasting a rögtönítélet egy formája, amelyet arra találtak ki, hogy megalázzák a hibázót. Általában kimerítő menetelésből és gyakorlatokból áll, amelyek után egy nevelőtisz irányításával megtornáztatják az áldozatot.

Mark Dennis szerint ez a fajta büntetés jogtalan, nem szerepel a hadsereg szabályzatában. Ez a régi időkből maradhatott meg, amikor még nem tisztelték annyira az egyes embert és az emberi jogokat.

Állítólag Gavin Williams volt "a zászlóalj szégyene", a büntetést azért kapta, mert egy Salisbury-közeli gyakorlaton sokat ivott, és lefújta a feletteseit egy tűzoltókészülékkel. Hogy megleckéztessék a fiatal katonát, a parancsnoka behívta irodájába, ahol "lihegnie kellett, mint egy kutya", majd "beastingnek" vetették alá.

A kimerítő gyakorlatok miatt a katona összeesett, azt mondta a büntetés kitervelőinek, hogy "megfőtt", és "nem bírja tovább". Habár világos volt, hogy orvosi kezelésre van szüksége, a nevelőtiszt mégis menetelésre kényszerítette őt a rendelőhöz vezető úton, katonai felszerelésben.

Miután összeesett, fél órán belül szívrohamot kapott a hőgutától, és másfél óra múlva meghalt a salisbury kórházban, 2006. július 3-án, az év legmelegebb napján.

A bíró szerint Russel Price őrmester feladata volt a fegyelmezetlenség megtorlása, így ő vezette a büntetést, de a másik két vádlott segített neki. Russel Price és Paul Blake őrmester, valamit John Edwards tizedes tagadták az emberölés vádját. A tárgyalás folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×