eur:
401.88
usd:
365.83
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

"A távolmaradás nem oldja meg Tibet problémáját "

Ellenzi a pekingi olimpiai játékok bojkottját a német kancellár. Angela Merkel egy lapinterjúban úgy vélte: az esetleges távolmaradás nem jelentene megoldást Tibet problémáira.

Angela Merkel német kancellár ellenzi a pekingi nyári olimpiai játékok bojkottját. Ezzel kapcsolatos álláspontját Angela Merkel egy vasárnapi lapinterjúban fejtette ki, hangsúlyozva, hogy az esetleges bojkott nem segítene a tibetieken.

A kancellár emlékeztetett arra, hogy az 1980-as moszkvai olimpia bojkottja sem hozott semmifajta eredményt azon kívül, hogy az 1984-es Los-Angeles-i játékok ellenbojkottjához vezetett.

Az olimpiai játékok sokkal inkább arra nyújtanak lehetőséget, hogy tárgyalásokat folytassunk a kínai felelősökkel - jelentette ki Angela Merkel, s reményét fejezte ki, hogy a nyári olimpia egyben a párbeszéd olimpiája is lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Az OECD átfogó nyugdíjreform-csomagot írt Magyarország számára, összhangban a helyreállítási EU-források egyik céljával, ám a kormányzat úgy nyilatkozott, hogy nem terveznek reformot. Az elmúlt napokban célkeresztbe került, hogy ha már nem lesz átfogó reform, legalább a Nők40-en változtasson a kormány - amely egyébként része az OECD anyagának is -, most azonban az is kiderült, hogy ezen a téren sem lesz módosítás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×