eur:
401.88
usd:
365.83
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

A brüsszeli kritika után lemondott a bolgár miniszter

Lemondott vasárnap Rumen Petkov bolgár belügyminiszter a szervezett bűnözés elleni harc Brüsszel által is bírált elégtelensége miatt, ami szakadással fenyegette a hárompárti kormányt és veszélybe sodorta az ország uniós támogatásait.

Petkov sajtóértekezleten jelentette be távozását, amit Szergej Sztanisev miniszterelnök a bolgár rádió jelentése szerint elfogadott, "normális, logikus és méltóságteljes" döntésnek nevezve a miniszter lépését.

Brüsszel múlt kedden a szervezett bűnözés elleni fellépés fokozására sürgette Bulgáriát, miután két napon belül egy maffiaügyekkel foglalkozó íróval, illetve egy atomenergetikai vállalat vezérigazgatójával is feltehetően bérgyilkosok végeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Az OECD átfogó nyugdíjreform-csomagot írt Magyarország számára, összhangban a helyreállítási EU-források egyik céljával, ám a kormányzat úgy nyilatkozott, hogy nem terveznek reformot. Az elmúlt napokban célkeresztbe került, hogy ha már nem lesz átfogó reform, legalább a Nők40-en változtasson a kormány - amely egyébként része az OECD anyagának is -, most azonban az is kiderült, hogy ezen a téren sem lesz módosítás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×