eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A pápa a tbc elleni küzdelem fontosságát sürgette

A tbc elleni küzdelem fokozására szólított fel a katolikus egyházfő húsvéthétfőn, a tuberkulózis elleni harc világnapján.

XVI. Benedek pápa számos zarándok előtt, castelgandolfói rezidenciáján beszélt erről, miután elmondta a Mennyek királynője fohászt, amely Húsvét idején a szokásos Úrangyala imádságot helyettesíti.

Az Egészségügyi Világszervezet a múlt héten kiadott éves jelentésében aggodalommal szólt a tbc elleni küzdelmet fenyegető veszélyekről. A szakemberek hangsúlyozták: növekszik azoknak a betegségeknek a száma, amelyek ellenállnak a gyógyszereknek.

A tuberkulózis ma már gyógyítható betegség, 2006-ban mégis több mint 1,7 millió halálos áldozata volt világszerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×