eur:
393.92
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Nézze meg a luxusprostituáltat, aki megbuktatta a kormányzót!

Távozik hivatalából New York szexbotrányba keveredett kormányzója - ezt maga Eliot Spitzer jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus tíz év alatt 40 ezer dollárt (közel 7 millió forintot) költött luxusprostituáltak szolgáltatásaira.

Lemondott hivataláról New York szexbotrányba keveredett kormányzója. Eliot Spitzer döntéséről szerdán a bejelentés előtt több állami vezetőt értesített.

A kormányzó feleségével az oldalán szerdán jelentette be távozását. "Sajnálom, hogy nem tudtam megfelelni annak, amit elvártak tőlem" - fogalmazott és bocsánatot kért.

A politikus akkor bukott le, amikor az FBI rajtakapta, amint egy óránként négyezer dollárt (680 ezer forintot) felszámító luxusprostituált szolgáltatásait vette igénybe. Mint később kiderült, Eliot Spitzer állandó ügyfele volt egy drága escort-ügynökségnek, amelynek szolgáltatásait Amerika-szerte igénybe vette.

A szigorú bűnüldözési és korrupcióellenes politikája miatt a Wall Street seriffje néven emlegetett kormányzó iránt furcsa bankátutalásai miatt kezdett érdeklődni az FBI.

A "9-es ügyfél" néven emlegetett Eliot Spitzerről hangfelvétel is készült, amikor Valentin nap előtt egy Kristen nevű hölgyet rendelt egy, a Fehér Ház közelében lévő washingtoni szállodába.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a lemondott New York-i kormányzó az elmúlt tíz év során összesen mintegy 40 ezer dollárt (közel 7 millió forintot) költött hölgyek szolgáltatásaira Washingtonban, Floridában, és Dallasban.

Kristenről később kiderült, hogy valójában egy Ashley Alexandra Dupré nevű 22 éves diáklány, aki 17 évesen költözött New Yorkba, hogy énekesnő legyen. Ehelyett prostituáltként kereste a kenyerét. "Megcsináltam. Még mindig itt vagyok és szeretem magam" - írja MySpace-oldalán.

Ashely Alexandra Dupré egyébként hétfőn egy másik ügyben megjelent a bíróság előtt. A lány kijelentette, az elmúlt pár hétben alig hunyta le a szemét. "Nem szeretném, ha szörnyetegként gondolnának rám" - tette hozzá.

Szerdán egyébként jelentkezett egy másik, szintén 22 éves nő is, aki azt állította, hogy Eliot Spitzer az ő szolgáltatásait is igénybe vette még 2006-ban. Az ügy pikantériája, hogy a távozó kormányzó akkor New York főügyésze volt, aki elszánt harcot vívott a prostitúció visszaszorítása érdekében...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×