eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Támadást terveztek az olimpia ellen

Terrorista akciót hiúsított meg a legénység egy kínai személyszállító repülőgépen - jelentették be vasárnap a pekingi hatóságok.

A kínai hírügynökség jelentése szerint az északnyugati a China Southern Airlines légitársaság Hszincsiang tartomány fővárosából, Urumcsiból Pekingbe induló gépe kényszerleszállást hajtott végre Kanszu tartomány fővárosában.

Az esetről névtelenül nyilatkozó forrás szerint a gép mosdójában gyúlékony anyagot találtak, a járat utasai közül pedig legalább kettőt letartóztatott a rendőrség.

Hszincsiangban él a kínai muzulmánok többsége, közel tízmillió ujgur, akit zavar a kínaiak évtizedek óta tartó betelepülése. A terület a harmincas években Kelet-Turkesztán néven helyi hadurak vezetése alatt gyakorlatilag önállóságot élvezett, s ma is vannak szeparatista törekvések a függetlenség elnyerésére.

Január végén a rendőrség Urumcsiban felszámolt egy szeparatista csoportot, s ennek során két fegyverest megöltek, 15-öt letartóztattak. Céljuk állítólag a pekingi olimpia megzavarása volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×