eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Elmarad a német mozdonyvezetők sztrájkja

Németországban elmarad a mozdonyvezetők legnagyobb szakszervezetének hétfőre meghirdetett sztrájkja, miután megállapodás született a béremelés még függőben lévő valamennyi kérdéséről.

A Deutsche Bahn és a szakszervezet már korábban megegyezett arról, hogy a mintegy 20 ezer mozdonyvezető két részletben összesen 11 százalékos béremelést kap, később azonban a vasút vezetősége új feltételeket fogalmazott meg, így azok teljesítéséig a megállapodást nem írták alá.

A sztrájk lemondása ellenére sokan attól tartanak, hogy a vonatoknak akár a fele nem tud elindulni hétfő reggel, miután időt vesz igénybe, hogy a szükségmenetrendről a szokásosra álljon vissza a vasút Németországban.

Az 1,3 millió közalkalmazottat tömörítő ver.di szakszervezeti szövetség által szervezett munkabeszüntetés pénteken elsősorban Berlin közlekedését bénította meg.

Továbbra sem közlekedtek az autóbuszok és a villamosok, és a földalatti vasút sem. A megnövekedett autóforgalom miatt a német fővárosban óriási dugók alakultak ki.

A ver.di a béremelési követelések nyomatékosítása érdekében hirdette meg a figyelmezető sztrájkot. A szakszervezet 8 százalékos bérnövelést követel - de legalább havonta 200 eurós emelést -, a munkáltatók viszont 5 százalékot ajánlottak a következő két évre azzal a feltétellel, hogy meghosszabbítják a munkaidőt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×