eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatázottabb fellépést sürgetnek a gyermekkereskedelem ellen

Strasbourgban határozott hatósági fellépést sürget az egyre gyakoribb illegális örökbefogadás, illetve gyermekkereskedelem ellen az Európa Tanács.

A testület elé került jelentés szerint 1989 óta számos, valamely kelet-európai országból származó terhes nő utazott nyugatra, hogy ott megszülje, majd örökbe adja gyermekét.

A dokumentum készítői olyan esetekről is beszámolnak, amelyeknél - például Ukrajnában - az anyának azt mondták, hogy gyermeke halva született, később viszont kiderült, hogy a csecsemőt külföldre vitték, ahol pénzért adták örökbe.

Az Európa Tanács közgyűlése azt szorgalmazza, hogy szigorítsák az örökbefogadási szabályokat, emellett egységesítsék a 47 tagállam jogszabályait.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×