eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ezúttal a betegek személyes adatait veszítették el Nagy-Britanniában

Újabb adatvesztési botrány borzolja a kedélyeket Nagy-Britanniában. Az egészségügyi minisztérium közlése a közegészségügyi szolgálat (NHS) kilenc szövetkezete ismerte be, hogy elvesztek pácienseik személyi adatai.

Az idén ez már harmadik ilyen adatvesztési ügy a szigetországban valamelyik kormányhivatalnál. A mostani ügy több százezer felnőttet és gyermeket érinthet. A tárca ugyanakkor igyekezett megnyugtatni a pácienseket: nincsen bizonyíték arra, hogy adataik "rossz kezekbe kerültek volna."

A Sunday Mirror című londoni lap úgy tudja, hogy az egyik NHS-szövetkezet, a City and Hackney Primary Trust 160 ezer gyermek adatait vesztette el: az adatokat tartalmazó számítógépes lemez nem érkezett meg rendeltetési helyére, a kelet-londoni St. Leonard kórházba.

A dél-angliai Gloucester Partnership Foundation Trust-nél a 40 évvel ezelőtt kezelt betegek adatainak veszett nyoma, bár közülük ma már senki sem él.

December elején a brit kormány arról számolt be, hogy három millió, autóvezetési vizsgára jelentkező személy adatait tartalmazó lemez tűnt el az Egyesült Államokban. Ezt követően olyan adatbázist vesztettek el adóügyi illetékesek, amely Nagy-Britannia lakossága közel felének bizalmas, köztük bankszámlákra vonatkozó adatait tartalmazta.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×