eur:
388.49
usd:
360.93
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Hogyan keressünk könnyen, gyorsan 11 milliárd forintot?

Németországban szerdán este dől el, hogy lesz-e telitalálatos szelvény a lottón, vagyis elviheti-e valaki a rekordnyereménynek számító 43 millió eurót. A közel 11 milliárd forintnak megfelelő összeg a német lottó történetében is rendkívül magas.

Már a múlt szombati húzás előtt is úrrá lett Németországon a lottóláz, mára azonban a tetőfokára hágott, mert a nyereményösszeg 38 millióról 43 millió euróra nőtt.

A német lottó több, mint félévszázados történetében eddig nem fordult elő, hogy egy hónapon át nem volt telitalálatos szelvény, azaz a 49 szám közül sem tudta a hat és a főnyereményt jelentő plusz egy számot helyesen bejelölni.

A 43 millió euró megnyerésének lehetősége szinte megbabonázta még azokat is, akik eddig nem játszottak, úgyhogy a trafikok, újságárusok és minden, lottószelvényt áruló bolt előtt kígyóznak a sorok.

Ráadásul ezekbe nemcsak németek, hanem a határmenti vidékeken élő lengyelek, dánok, hollandok, sőt svájciak is beállnak a jó remény fejében.

Becslések szerint máris több, mint 150 millió euró értékben vásároltak szelvényeket - ami szintén rekordbevételt jelent az állami lottó- és totótársaságnak.

Ha ezen a héten sem lesz telitalálat, a 43 millió eurót a hattalálatosok között osztják szét. Ha ilyen sem lesz, akkor az ötösök gazdagodhatnak az óriási összegből.

Szerda este a közszolgálati televízió híradója előtt húzzák ki a nyertes számokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×