eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

A vallomás után megnőtt a rákbeteg kormányfő támogatottsága

A tavaly nyári libanoni háború óta nem látott magasságokba emelkedett az izraeli kormányfő támogatottsága, a felmérést pedig az után végezték, hogy Ehud Olmert bejelentette: prosztatarákot állapítottak meg nála.

A 62 éves Ehud Olmerten az annapoliszi csúcstalálkozó után hajtják végre a műtétet, amelynek során eltávolítják a daganatot. A kormányfő hétfői jeruzsálemi sajtótájékoztatóján jelentette be betegségét. Elmondta azt is, hogy a betegséget időben észrevették, és a műtétig, majd felgyógyulása után is szándékában áll folytatni a munkát.

A bejelentés után végezte el a felmérést a Dahaf Kutatóintézet, s ebből kiderült, hogy a megkérdezettek 41 százaléka úgy véli: Olmert jó munkát végez; ez hat százalékos növekedést jelent az egy hónappal ezelőttihez képest. A felmérés során 500 embert kérdeztek meg, a hibahatár 4,3 százalék.

Egy másik közvélemény-kutatásból, amelyet a TNS Teleseker végzett, a megkérdezettek 11 százaléka vélekedett úgy, hogy Olmert a legmegfelelőbb politikus a kormányfői poszton - ez 4,8 százalékos növekedést jelent júniushoz képest.

A legtöbben - a megkérdezettek 30 százaléka - ugyanakkor úgy véli, hogy az ellenzék vezető jelöltje, Benjamin Netanjahu lenne az ideális kormányfő.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×