eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Újabb mozdonyvezetői sztrájk Németországban

Újabb, ezúttal 30 órás mozdonyvezetői sztrájk kezdődött csütörtök hajnalban Németországban. A szakszervezet 31 százalékos béremelést követel, a vasút vezetősége mintegy 10 százalékos növelést, továbbá egyszeri, bérjellegű fizetést ajánl.

A vasutasok munkabeszüntetése komoly fennakadásokat okoz, az ország több pontján megbénult a vasúti közlekedés, és számos nagyvárosban, így Berlinben, Münchenben, Frankfurtban, Hamburgban és Stuttgartban sem közlekedett a városi vasút, ezért a diákok és a munkások sem jutottak el időben az iskolákba és a munkahelyükre.

A mozdonyvezetők legnagyobb szakszervezete 31 százalékos béremelést követel, a német vasút vezetősége azonban mintegy 10 százalékos növelést, továbbá egyszeri, bérjellegű fizetést ajánlott, amit az érdekképviseletek nem fogadtak el.

A több ezer mozdonyvezetőt tömörítő szakszervezet szerda este azzal fenyegetőzött, hogy meghatározatlan időre kiterjesztik a munkabeszüntetést, ha a vasút vezetése nem változtat ajánlatán.

A Német Gazdaságkutató Intézet szerint a két héttel ezelőtti egész napos munkabeszüntetés mintegy 25 millió eurós kárt okozott a német gazdaságnak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×