eur:
388.49
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Szükség van-e férfiakra?

Árthat a fiúgyermekeknek, ha az iskolában férfi tanárok tanítják őket, a tanárurak ugyanis szigorúbbak velük, mint a lányokkal - állapította meg egy brit kormányzati felmérés.

A sokak által vitatott megállapítások számos kérdést vetnek fel. Korábban ugyanis az volt az általános vélekedés, hogy több férfit kell toborozni a tanítói pályára, a szakma ugyanis elnőiesedett, főleg az alsóbb szinteken.

A felmérés szerint a férfiak túl szigorúak a fiúkkal, míg a női tanárok egyenlően bánnak a két nem képviselőivel.

Az is kiderült, hogy a lányok eredményei majdnem minden tárgyban és minden életkorban megelőzik a fiúkét.

A felmérés bírálói azt állítják, hogy a készítők túl kicsi mintát vettek alapul. Szerintük a férfiaknak ugyanúgy helyük van az oktatásban, mert a tanári karnak ugyanolyan összetételűnek kellene lennie, mint a társadalomnak.

Õk a vizsgálat eredményét rémisztőnek nevezték, mert az is kiderül belőle, hogy az öt és tizenegy év közötti gyermekek fele egyáltalán nem találkozik férfi tanárokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×