eur:
393.16
usd:
354.83
bux:
0
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Lehet-e rasszista a húsleves?

Egy francia bíróság úgy döntött, hogy a rendőrségi tiltás ellenére folytathatja a disznóhúsból készült leves osztását a hajléktalanoknak egy szélsőjobboldali kapcsolatokkal bíró szervezet.

A leves szétosztását a rendőrség a múlt hónapban tiltotta meg, mivel a hatóság szerint az diszkrimináció volt a zsidó és muzulmán hajléktalanokkal szemben, akik vallási előírásaik miatt nem fogyaszthatnak disznóhúst.

A közigazgatási bíróság szerint a hajléktalanok ilyen módon történő ellátása "nyilvánvalóan diszkrimináló", de betiltani nem lehet, ugyanis a szervezők felajánlották: bárkinek adnak ételt, aki hozzájuk fordul.

Párizs polgármestere kifogásolta a határozatot, és arra bíztatta a rendőrséget, hogy fellebbezzen.

Az ételosztást a Francia Szolidaritás nevű nacionalista csoport szervezte. Közlése szerint a disznóhúsból készült leves országszerte kedvelt francia specialitás.

Még senki nem tudta bizonyítani, hogy a szervezet bárkinek ételre, ruhára vonatkozó kérését vallása vagy származása miatt visszautasította volna - mondta Frederic Pichon, a Francia Szolidaritás ügyvédje a bírósági döntés után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×