eur:
393.24
usd:
355.03
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Eltemették Gerald Ford volt amerikai elnököt

Az Egyesült Államokban eltemették Gerald Ford volt amerikai elnököt. A december 26-án, 93 éves korában, kaliforniai otthonában elhunyt politikustól csaknem 60 ezren vettek végso búcsút a Michigan állambeli Grand Rapids-ban, ahol a volt elnök gyerekkorát töltötte.

A politikus koporsóját a róla elnevezett elnöki múzeumban ravatalozták fel. Gerald Ford emlékére később egyházi gyászszertartást tartottak, majd családi körben, az elnöki múzeum területén helyezték örök nyugalomra.

George Bush elnök, valamint több más amerikai és külföldi vezető kedden a washingtoni székesegyházban vett végső búcsút Gerald Fordtól, aki 1974-ben a Watergate-botrány miatt lemondott Richard Nixont váltotta a Fehér Házban.

A politikus volt az Egyesült Államok 38. elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A világ a zöldebb energia, a tisztább közlekedés felé halad, bár az oda vezető út szemmel láthatóan egyenetlen. A kezdeti felfutás után az elektromos autók iránti kereslet jelentősen visszaesett, idén csak stagnálnak az eladások az EU-ban, közben viszont az uniós CO2-kibocsátási célkitűzéseknek ugyanúgy meg kell felelniük az autógyártóknak, ami jelentős problémákat szülhet egyes szereplőknél. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a gyártóknak meghatározott határértékek alatt kell tartaniuk a flottszintű kibocsátásuk, különben súlyos bírságokat kapnak - ezzel ösztönzik őket, hogy több tiszta járművet gyártsanak. A kvótákat ráadásul 2025-ben szigorítják, így ennek apropóján a UBS megvizsgálta, hogyan állnak az autógyártók a CO2-kibocsátási célok teljesítésében. Úgy tűnik, hogy a Volkswagen és a Renault lehet a legnagyobb bajban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×