eur:
396.28
usd:
367.31
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Átverte a sztárokat kedvenc éttermük

Megbüntették London egyik legdivatosabb éttermét, mert tévesen állította egyes ételeiről, hogy azok természetes körülmények között tartott állatok húsából készültek. A filmsztárok és a brit királyi család tagjai által is előszeretettel látogatott Julie's Restaurant & Barnak 7.500 font (mintegy 2,84 millió forint) bírságot kell fizetnie.

A hatvanas évek neves belsőépítészéről, Julie Hodgess-ről elnevezett étterem 1969-es megnyitása után gyorsan népszerűvé vált a londoni elit körében, diákkorában Károly herceg is előszeretettel étkezett itt.

A vendéglátóhely az elkülönített termeivel ideális teret biztosít a randevúk számára, ahogy az egyik étteremkritikus megállapította: "az egész hely szextől bűzlik".

A jólértesültek szerint a kenti herceg is itt ebédelt először a Királyi Balett egyik táncosnőjével, akihez azóta szoros barátság fűzi.

Az étterem büszkén hirdeti honlapján, hogy mások mellett Gwyneth Paltrow-t, Colin Firth-öt, Milla Jovovich-ot, Kylie Minouge-ot, Robbie Williams-t és a U2 tagjait is vendégeik között tudhatják.

A következő hibáért börtön

A mostani ítélet azonban megtépázhatja a hely hírnevét. A nyugat-londoni bíróság azért büntette meg a vendéglőt, mert három menüjénél azt állította, hogy azok természetes körülmények között - például antibiotikumok és növekedésfokozók nélkül - nevelt állatok húsából készültek, a rutinvizsgálatban résztvevő szakemberek azonban nem találtak arra utaló jeleket, hogy ez valóban így lenne.

Az ítélet szerint nem csak a Julie's-nek kell fizetnie, Johnny Ekperigin ügyvezetőnek is le kell szurkolnia 4.297 fontot (1,62 millió forintot), és ha hasonló eset még egyszer előfordul, akár börtönbe is kerülhet.

Az étterem vezetője elutasította, hogy spórolási szándékból szereztek volna be nem megfelelő alapanyagot, szerinte egyszerűen hiba csúszott a beszerzési folyamatba, amikor nem figyelt eléggé.

Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×