eur:
388.84
usd:
361.96
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Marosvásárhelyen is demonstrálnak

Az RMDSZ nem szól bele a magyar belügyekbe, és azt várja, hogy politikai megoldás szülessen a magyarországi helyzetre. A szintén erdélyi magyar szervezet, a Magyar Polgári Szövetség elnöke szerint azonban a magyar miniszterelnök szavaival feltépte a kettős állampolgárságról szóló népszavazás okozta politikai sebeket.

Az erdélyi magyarokat tömörítő RMDSZ parlamenti megoldást sürget a budapesti megmozdulások kapcsán, elítéli az utcai rongálást, és magyar belügynek tekinti a budapesti eseményeket.

Verestói Attila, az RMDSZ szenátusi frakciójának vezetője az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy a tüntetők követeléseit be kell illeszteni a politikai elképzelésekbe, és nagyobb hangsúlyt kell helyezni a többpárti egyetértésre.

A Magyar Polgári Szövetség elnöki tisztét ellátó székelyudvarhelyi polgármester szerint a miniszterelnök feltépte a kettős állampolgárságról szóló népszavazás okozta politikai sebeket a határon túli magyarok szívében.

Szász Jenő hozzátette: Marosvásárhelyen gyertyás felvonulást tartanak a budapesti tüntetőkkel történő együttérzésük kifejezésére.

Közölte: Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×