eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
67903.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Meg fogjuk ölni a gyerekeiket"

Az afganisztáni tálibok azzal fenyegették meg a brit kormányfőt, hogy minden, az országba érkező angol katonát lemészárolnak. A The Times brit napilapnak nyilatkozó Mohammad Kaseem Farouqi molla kijelentette: több ezer embert képes bármikor mozgósítani.

"Azt üzenem Tony Blairnek és Nagy-Britanniának, hogy ne küldjék ide a gyerekeiket, mert meggyilkoljuk őket" - üzente a brit miniszterelnöknek Mohammad Kaseem Farouqi molla a The Timesnak adott exkluzív interjújában.

Az afganisztáni tálibok egyik legfőbb vezetője azt is közölte, hogy 2500-3000 embere harcol jelenleg is, de szükség esetén további ezreket képes mozgósítani.

Az afgán lázadók 35 éves vezére, aki egy titokban tartott helyről, műholdas telefonon nyilatkozott a brit napilapnak, hozzátette: több száz iszlám fundamentalista jelentkezett nála öngyilkos merénylőnek.

"Egyelőre azt mondtam nekik, hogy ne robbantsák fel magukat, mivel képesek vagyunk szemtől szemben harcolni. Amikor szükség lesz rájuk, felszólítom őket küldetésük teljesítésére" - közölte Mohammad Kaseem Farouqi molla.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×