eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Leradírozták a magyar házakat Vir térképéről

A horvát hatóságok befejezték a magyar tulajdonban lévő, bontásra ítélt vir-szigeti házak lerombolását; erről a helyszínen értesítették Dunai Péter zágrábi magyar konzult - közölte a nagykövetség.

A külügyi tárca helyettes államtitkára azt mondta: a zágrábi minisztérium a magyar külügyminisztérium kérésére küldött jegyzékben azt válaszolta, hogy a bontásokkal összefüggésben minden a legszabályosabban zajlott.

Gémesi Ferenc közölte: a horvát jegyzékben az áll, hogy a horvát nyilvántartás szerint az apartmanok tulajdonosi joga a beruházóknál van, és ennek megfelelően a környezetvédelmi, tervezési és építésügyi tárca tizenöt magyar érintett esetében nekik kézbesítette ki a felügyeleti határozatokat.

Gémesi Ferenc elmondta: arra kérték a horvát felet, hogy a jövőben tájékoztassa Budapestet az esetleges hasonló ügyekről.

Az adriai-tengeri szigeten építési szabálytalanság miatt 50 házat ítéltek bontásra, közülük 18 volt magyar tulajdonban.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×