eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Videón vallott a corleonei keresztapa

Nagyszabású maffiaper kezdődött a szicíliai Palermóban. A vádlott Bernardo Provenzano, aki a feltételezések szerint elfogásáig vezette a szicíliai maffiát.

A perben gyilkosságok miatt összesen 33 vádlottat állítanak bíróság elé. Közülük a legismertebb a negyven évig körözött Bernardo Provenzano, akit több évtizede a szicíliai szervezett bűnözés legnagyobb hatalmú keresztapájaként tartanak számon.

Vele együtt áll bíróság elé az elődjének tekintett maffiafőnök, a már 1993-ban bebörtönzött Salvatore "Toto" Riina. Feltételezések szerint utóbbi elfogása után Bernardo Provenzano vette át a szicíliai maffia, a Cosa Nostra vezetését.

Bernardo Provenzano nem személyesen, hanem videokapcsolat révén vett részt a tárgyaláson, Olaszországban ugyanis bevett gyakorlat, hogy az erős őrizetet igénylő vádlottakat nem szállítják el a börtönből a tárgyalásra.

Kérésére a bíróság elrendelte, hogy a sajtó nem készíthet róla sem felvételt, sem fotókat, amint cellájából válaszol a kérdésekre.

Már többször elítélték

Bernardo Provenzanót távollétében már többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték több gyilkosság, kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt, jelenleg párhuzamosan hat büntetőper folyik ellene.

A maffiózót szülővárosa, Corleone közelében fogták el áprilisban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Jelentősen drágul hamarosan a lakóautók útdíja, miután átkerülnek az e-matrica-rendszerből az e-útdíjba, ami azt jelenti, hogy nem lehet rájuk éves matricát venni, hanem minden gyorsforgalmi úton és minden fizető főúton fizetni kell a használat és a környezetvédelmi besorolás függvényében, illetve arányában. Mindez egy olyan időszakban, amikor a HU-GO rendszerben több hullámban emelkednek majd a díjak, és jelenleg még pontosan nem is lehet tudni, mennyivel. A lakóautó-bérlés eddig is a tehetősek utazási formája volt, így a szektor vélhetően kiheveri majd a drágulást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×