eur:
388.91
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Tűz egy orosz nukleáris kutatóintézetben

Tűz ütött ki egy Moszkvától északnyugatra lévő nukleáris kutatóintézetben, de gyorsan elolották, személyi sérülés nem történt.

A tüzet a Moszkvától északnyugatra fekvő Kurcsatov Intézetből jelezték, amely egy kutatási célokat szolgáló atomreaktorral rendelkezik.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a tűzriasztás helyi idő szerint fél kilenc után pár perccel érkezett be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának tűzoltóihoz, s az épület egyik szárnyából felszálló füstről számolt be.

A helyszínre érkező húsz tűzoltócsapat a tüzet fél óra alatt eloltotta.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×