eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Feleslegesen töltött 4 négy évet kórházban egy nő

Egy nagy-britanniai nő több mint négy évig foglalt el feleslegesen egy ágyat egy brit kórházban. A nő eredetileg kezelésre érkezett, de annak végeztével nem hagyta el a kórházat még több mint 50 hónapig.

A brit nő azért töltött teljesen feleslegesen 1.533 napot egy kórházban, mert rokonai és a szociális munkások nem tudtak megegyezni áthelyezéséről egy szociális intézménybe.

A vita a brit adófizetőknek mintegy 300 ezer fontjába, vagyis több mint 114 millió forintjába került.

A sokat kritizált, finanszírozási gondokkal küzdő brit egészségügyi rendszerben azonban több ilyen "kórházlakó" is van, aki teljesen feleslegesen foglalja az így is kevés kórházi ágyat.

A listán jelenleg tíz ember szerepel, ők összesen 6.946 nappal maradtak tovább kórházban, mint amennyi szükséges volt.

Napi 200 fonttal számolva ágyanként, az elmúlt két évben mintegy 1,4 millió fontjába, vagyis több mint 533 millió forintjába kerültek a brit egészségügynek.

Múlt hónapban a legfelsőbb bíróság egy 72 éves férfit kötelezett arra, hogy feladja 2003 májusa óta feleslegesen elfoglalt ágyát egy londoni kórházban, és 10 ezer fontos büntetést szabott ki rá.

Egy winchesteri kórház pedig jelenleg is két idős nőtől próbál megszabadulni, akiket már 2004 áprilisában hazaengedtek a kórházból.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×