eur:
393.91
usd:
369.52
bux:
65718.24
2024. április 23. kedd Béla

Meleg párok is fogadhatnak örökbe gyermeket

A homoszexuális párok is fogadhatnak örökbe gyermekeket Belgiumban, miután a szenátus elfogadta az erről szóló törvénytervezetet.

A törvény szerint a homoszexuális párok - akár házastársak, akár papír nélkül élnek együtt - ugyanolyan jogokkal rendelkeznek majd az örökbefogadás terén, mint bárki más.

A németalföldi országban 2003 februárjában engedélyezték az azonos nemű párok házasságát.

Az örökbefogadási jog megadása mellett érvelők arra hivatkoztak, hogy a homoszexuálisok gyereknevelési lehetősége már ma is realitás, az ilyen párok tíz százalékának otthonában most is egy vagy több gyerek él.

A jogszabály támogatói szerint emellett egyetlen tanulmány sem bizonyítja, hogy a homoszexuálisok által nevelt gyerekek nehezebben tudnának integrálódni a társadalomba, mint a hagyományos családban élők.

Nem elég érettek?

A belga kereszténydemokrata pártok és a katolikus egyház ellenezte a törvényt. Az egyik képviselő a vitában azzal érvelt, hogy szerinte a belga társadalom még nem elég érett erre a lépésre, és időt kell hagyni a további vitára.

Az előterjesztést a képviselőház már tavaly decemberben jóváhagyta, a szenátus 34-33 arányban szavazta meg.

Európában eddig Dániában, Hollandiában, Spanyolországban, Svédországban, valamint Angliában és Wales-ben tették lehetővé a homoszexuális párok számára gyerekek örökbefogadását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×