eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Harckocsikat küldene ránk egy szlovák párt

Hevesen tiltakozott a Duna Televízió most induló Autonómia csatornája ellen a magyarellenes magatartásáról elhíresült parlamenten kívüli nacionalista erő, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS).

Ján Slota pártelnök már arra is buzdította a híveit, hogy "üljetek harckocsira és tegyük a földdel egyenlővé Budapestet", vasárnap pedig úgy fogalmazott: "a magyar médiapolitika az Európai Unión belül a hidegháború korszakát idéző magatartást tanúsít."

Az SNS szerint az Autonómia néven induló első magyarországi tematikus közszolgálati csatorna nem tekinthető sem integráló, sem kulturális intézménynek, hanem olyan "ideológiai-és propaganda-projektről" van szó, amely "az irredenta diverzió és az etnikai autonómia elemeit hordozó" eszméket hivatott kijuttatni a Magyarországgal szomszédos államokba.

Az SNS esélyes arra, hogy a két hónap múlva esedékes előre hozott választásokon bejut a szlovák parlamentbe.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×