INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Már 90 halottja van az idei év legnagyobb merényletének

InfoRádió / MTI
Irakban már 90 halottja és 175 sebesültje van az egyik bagdadi síita mecset ellen elkövetett pénteki hármas öngyilkos merényletnek. A legfrissebb adatokat az egészségügyi minisztérium szóvivője közölte.

A merénylők a Burata mecsetben és az épület előtt robbantották fel a testükre erősített pokolgépeket. Az áldozatok többségét tegnap Nadzsafban, a síiták szent városában temették el. Ez volt a legsúlyosabb merénylet Irakban ebben az évben.

Egy másik, csütörtökön Nedzsef síita szent városban elkövetett súlyos autóbombás merénylet halálos áldozatainak száma 13-ra emelkedett, miután a robbantás több mint 30 sebesültje közül hárman szombaton belehaltak sérüléseikbe.

Veszteségek mindkét oldalon

Az amerikai hadsereg vasárnap hajnalban - saját közlése szerint - nyolc lázadót ölt meg. A katonák egy titkos bombagyárat fedeztek fel Hamaníje közelében, Bagdadtól 22 kilométerre keletre.

Ugyancsak az amerikai hadsereg közlése szerint meghalt egy amerikai tengerészgyalogos, aki pénteken a nyugat-iraki al-Anbár tartományban dúló harcokban sebesült meg.

Ezzel az iraki invázió kezdete, 2003 márciusa óta a Pentagon adatai szerint 2350-re emelkedett az Irakban meghalt amerikai katonák száma.

A címlapról ajánljuk