eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már 90 halottja van az idei év legnagyobb merényletének

Irakban már 90 halottja és 175 sebesültje van az egyik bagdadi síita mecset ellen elkövetett pénteki hármas öngyilkos merényletnek. A legfrissebb adatokat az egészségügyi minisztérium szóvivője közölte.

A merénylők a Burata mecsetben és az épület előtt robbantották fel a testükre erősített pokolgépeket. Az áldozatok többségét tegnap Nadzsafban, a síiták szent városában temették el. Ez volt a legsúlyosabb merénylet Irakban ebben az évben.

Egy másik, csütörtökön Nedzsef síita szent városban elkövetett súlyos autóbombás merénylet halálos áldozatainak száma 13-ra emelkedett, miután a robbantás több mint 30 sebesültje közül hárman szombaton belehaltak sérüléseikbe.

Veszteségek mindkét oldalon

Az amerikai hadsereg vasárnap hajnalban - saját közlése szerint - nyolc lázadót ölt meg. A katonák egy titkos bombagyárat fedeztek fel Hamaníje közelében, Bagdadtól 22 kilométerre keletre.

Ugyancsak az amerikai hadsereg közlése szerint meghalt egy amerikai tengerészgyalogos, aki pénteken a nyugat-iraki al-Anbár tartományban dúló harcokban sebesült meg.

Ezzel az iraki invázió kezdete, 2003 márciusa óta a Pentagon adatai szerint 2350-re emelkedett az Irakban meghalt amerikai katonák száma.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×