eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla

Félmillió forint, ha elmegy az országból

Fejenként kétezer eurót ad a francia kormány minden önként távozó, az országban illegálisan tartózkodó külföldinek. A Le Figaro című napilap szerint Nicoals Sarkozy belügyminiszter erről március 30-án tájékoztatta a prefektusokat.

Fejenként kétezer eurós (mintegy 540 ezer forintos) csekket ad a francia állam minden olyan, az országban illegálisan tartózkodó külföldinek, aki ezért cserébe elhagyja az országot - írja a Le Figaro francia napilap.

A konzervatív újság szerint az intézkedés elsősorban a Franciaországban illegálisan tartózkodó, iskolába járó gyermekekkel rendelkező és ezért távozásra nehezen rábírható családok hazatérését mozdítaná elő.

A dokumentumot a belügyminiszter mellett a szociális miniszter is ellátta kézjegyével. Franciaország 21 megyéjében tavaly szeptember óta 150 euróval segítik az önként távozókat, de a kísérlet eddig kevés eredménnyel járt: 577 jelentkezőből végül csak 78 távozása valósult meg, és 117 van folyamatban.

A felnőttenként kétezer, gyermekek esetében pedig ötszáz euróra emelt támogatás azonban egy négytagú afrikai családnak jelentős összeget jelenthet az élet újrakezdéséhez az óhazában - véli egy a lapnak nyilatkozó köztisztviselő.

Nicolas Sarkozy belügyminiszter tavaly 22 500 illegálisan az országban tartózkodó külföldi kitoloncolását rendelte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×