eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A palesztinok népszavazást tarthatnak Izrael elismeréséről

Az új palesztin külügyminiszter szerint népszavazást tarthatnak Izrael elismeréséről.

Mahmúd Zahar a londoni The Times-ban megjelent interjúban közölte: a Hamász által alakított kormány fontolóra veszi a tárgyalásokat a nemzetközi közösséggel Izrael és a palesztin állam együttélésének lehetőségéről.

Ugyanakkor figyelmeztetett: Izraelnek és a nemzetközi tárgyalópartnereknek "nyújtaniuk kell valamit" cserébe az elismerésért.

"Meghallgatjuk a javaslatokat, mielőtt válaszolunk. Ha azok világosak, és megfelelnek a palesztinok követeléseinek, dönthetünk. Ha nem, akkor meg kell kérdeznünk a lakosságot. Nem vagyunk Palesztina tulajdonosai" - mondta Zahar.

Az amerikaiak mégis támogatják a palesztinokat

Az Egyesült Államok növeli a palesztinoknak nyújtott segélyt, de nem támogatja a Hamász vezette kormányt.

Washington várhatóan a következő napokban közli, hogy miként fogja a segélyt szétosztani - közölte Sean McCormack külügyi szóvivő.

Az idén mintegy 75 millió dollárt szánnak a palesztinok támogatására. A képviselőház külügyi bizottsága csütörtökön jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely kizárólag a Palesztin Hatóságnak nyújtandó közvetlen támogatást tiltja meg.

Korábban a kongresszus olyan határozatot fogadott el, amely minden amerikai pénzügyi támogatást leállított addig, amíg a Hamász nem ismeri el Izraelt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×