eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Váratlanul Irakba utazott Condoleezza Rice

Irakban az új kormány megalakítását sürgette az amerikai külügyminiszter. Condoleezza Rice azután beszélt erről, hogy Jack Straw brit külügyminiszterrel együtt váratlanul Bagdadba látogatott.

A brit diplomácia irányítója azt mondta: a nemzetközi közvélemény aggódik, amiért már négy hónapja húzódik az új bagdadi kormány megalakítása. Hozzátette: amerikai kollégájával a tárgyalások felgyorsítására akarják ösztönözni az iraki vezetőket.

A tervek szerint Condoleezza Rice és Jack Straw találkozik Dzsalal Talabani iraki elnökkel és Ádel Abdel-Mahdi alelnökkel, valamint Ibrahím al-Dzsaafari kormányfővel.

Irakban azután lassult le a kormányalakítási folyamat, hogy a kurdok és a szunniták bejelentették: ellenzik, hogy a parlamentben relatív többséget szerzett síiták jelöltje, Ibrahím al-Dzsaafari maradjon a végleges kormányfő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×